Zwischenspiel van Yvonne Bronner

Het werk van Yvonne Bronner is veelzijdig, zowel materieel als inhoudelijk. Onder meer sculptuur, mixed-media, fotografie en houtskool zijn te zien in deze tentoonstelling. De werken vormen met elkaar een Zwischenspiel, een intermezzo tussen duidelijker te definiëren periodes, iets dat in de kunstwereld minder vaak belicht wordt, en mede daarom erg interessant is.
Daarnaast is dit tussenspel een uiting van het omgaan met aan de ene kant de rationaliteit en aan de andere kant de emotie. Zelf schrijft de kunstenaar hierover:

Het gemis van verbinding met de natuur als je leeft in een grote stad als Rotterdam brengt mij in een staat van voornamelijk rationeel denken. Ik probeer constant alles een plek te geven, alle prikkels te ordenen en controle te krijgen.
Eigenlijk ben ik een gevoelsmens. De dagelijkse tegenstrijdigheid van rationaliteit en emotie veroorzaken bij mij dan ook vaak een gevoel van ongemakkelijkheid. Op zoek naar rust en eenheid kom ik in mijn werk vooral deze ongemakkelijkheid tegen. De contradicties in mezelf in relatie tot de wereld waarin ik nu leef.

Wij zijn na de openingsborrel op 26 mei elke zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur
Bellen voor bezoek op een ander moment kan ook: 0643900301 Davy Pieters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *